Breakin Support - We Bring Champagne51 To Life.

Investera i livet

Investera i dig själv
Jag hade en kund idag som har fått en lungsjukdom av hennes vana att röka. Hon röker så brutalt mycket. Bara under behandlingen som tar knappt två och en halv timma så vill hon ha kanske fem rökpauser. Men då har jag snällt men bestämt förklarat att det fungerar inte riktigt så när man är hos frisören, man kan inte bestämma när man ska ha en paus, det finns inga pauser i sånna processer. 

Vi började i alla fall prata om att hennes läkare hade sagt till henne att hon borde börja med e-cigg som en övergång till att sluta röka helt och hållet. Han hade introducerat henne för märket kangertech. Jag förespråkade också detta alternativet. Jag tycker och har alltid tyckt att det är fruktansvärt dumt att röka. Även när jag gick i skolan och alla skulle smygröka och testa allt sånt där, inklusive snus, tyckte jag bara att det var så onödigt och väldigt osmart. Och jag förstår också att det måste vara fruktansvärt svårt att bara bryta och komma ut sina banor och sitt beroende. Och det är också därför jag tycker att man kanske kan byta till ett annat mindre skadligt alternativ så som e-cigg.

Jag kommer ihåg att när jag växte upp så bodde det en tant på andra sidan gården som Alltid, och jag menar ALLTID satt utanför porten med sin hemtelefon i ena handen och en glödande cigg i en andra. Fast att jag bara var kanske sex år gammal  så förstod ju jag att hon kommer snart att kola vippen och dö. Och mycket riktigt, hon åkte in och ut från sjukhuset och läkarna sa tt hon skulle dö. Ändå satt hon alla sina sista dagar, utanför porten och tog emot telefonsamtal från chile och rökte sina extra långa cigaretter.